Internationale Dag van de Moedertaal wordt gevierd in Hoornse bibliotheken

20 februari 2024 09:51
Westfriese Bibliotheken
Bron: WEEFF

De Internationale Dag van de Moedertaal wordt morgen, woensdag 21 februari, gevierd. In het kader daarvan organiseert de Bibliotheek Hoorn verschillende activiteiten voor jeugd van 7 tot 17 jaar. Die vinden plaats op de drie verschillende locaties van de bieb: Risdam, Kersenboogerd en de Centrale Bibliotheek.

De dag van de Moedertaal wordt ook het aftrapmoment voor het project ‘de taalvriendelijke bibliotheek’ van de Bibliotheek Hoorn. “Daarmee willen we onder de aandacht brengen dat mensen niet alleen bij de bibliotheek terecht kunnen voor boeken in hun eigen moedertaal. Dus niet alleen Nederlands, maar ook Oekraïens, Pools of Frans”, aldus woordvoeder Henriëtte Roskam.

De tekst gaat verder onder de video.

De Dag van de Moedertaal wordt onder andere gevierd om laaggeletterdheid te bestrijden. Die is in West-Friesland hoger dan in de rest van Nederland. In Enkhuizen is dat maar liefst zeventien procent.

“Daar zijn we ons zeker bewust van. En dat percentage willen we verminderen. En dat met voorlezen. Ook bieden we cursussen aan om Nederlands te leren, en een cursus ‘digi-taal’. Dit is om te leren omgaan met onder andere smartphones.”

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405