Inwoners Medemblik ontvangen gemeentelijke energiebespaarkrant

8 december 2022 12:00
Energiebespaarkrant

Deze week valt bij alle inwoners van Medemblik de energiebespaarkrant op de mat. Zeven pagina’s met tips en informatie om energie mee te besparen. Naast deze krant is er voor inwoners die energie willen besparen ook een persoonlijk advies beschikbaar. Via het bewonersinitiatief ‘Warm Medemblik’ kunnen zij voor € 25 een energiecoach inschakelen. De adviezen zijn vooral gericht op kleine maatregelen.

Een maatwerkadvies voor grotere stappen naar bijvoorbeeld aardgasvrij wonen is ook beschikbaar, tegen een meerprijs. Ervaringsdeskundige Cees Besseling is al jaren bezig met verduurzamen en is adviseur bij Warm Medemblik. Hij moedigt inwoners aan om vooral in oplossingen te denken: “De mooiste oplossingen zijn vaak de meest eenvoudige.”

De energiebespaarkrant wordt kosteloos huis aan huis bezorgd en is ook af te halen op het gemeentehuis. De krant is ook digitaal beschikbaar.

Foto: Wethouder duurzaamheid Harry Nederpelt overhandigt het eerste exemplaar van de energiebespaarkrant aan duurzaamheidspionier Cees Besseling.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405