Inwoners SED gemeenten hebben stem in veiligheidsplan

16 december 2022 14:30
Politiebureau Grootebroek (bron: Google Maps)

Stede Broec, Enkhuizen en Drechterland zijn een onderzoek gestart naar hoe de inwoners de veiligheid in de eigen gemeente en buurt ervaren. Ook willen de gemeenten op deze wijze achterhalen welke signalen van criminele activiteiten worden opgemerkt. Verder kunnen tips die het veiligheidsgevoel kunnen verbeteren via het onderzoek kenbaar worden gemaakt.

“Elke vier jaar maken we als gemeente een veiligheidsplan. Hierin staan acties om de veiligheid te verbeteren en overlast te beperken. De acties baseren we op ervaringen en tips van inwoners. Ziet u onveilige situaties of heeft u een goed idee? Dit is hét moment om uw stem te laten horen. Door mee te doen aan het onderzoek, helpt u mee aan fijn en veilig(er) wonen in uw gemeente”, zo laten de gemeenten weten via hun website.

Eerdere onderzoeken hebben onder meer geleid tot voorlichting over woninginbraken, onaangekondigde kluisjescontroles op middelbare scholen en camera’s op stations. De nieuwe veiligheidsplannen zullen in het voorjaar van 2023 worden gepubliceerd.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405