Inzamelingsactie voor molen De Ceres

1 januari 2020 00:00
Ceres molen Bovenkarspel (bron: wikipedia)

BOVENKARSPEL – Er ging een schok door West-Friesland toen het nieuws bekend werd dat de molen De Ceres in Bovenkarspel tijdens de jaarwisseling in vlammen opging.

Weeff Radio sprak met Piet Zwaan van het West-Fries Genootschap over de historie van de molen. De molen was één van de tien rijksmonumenten die Stede Broec rijk is en werd ook veel gebruikt als trouwlocatie. Sinds de restauratie die in 1998 werd afgerond was de molen weer actief in gebruik.

Over de reden is het nog gissen tot een officiële verklaring. Al melden volgens Piet Zwaan meerdere bronnen dat er veel vuurwerk werd afgestoken in de buurt van de molen. De verzekering dekt niet de volledige herbouw van de molen. Inmiddels zijn er daardoor verschillende inzamelingsacties gestart.

Uitzending – 2 januari 2020

Er ging een schok door West-Friesland toen het nieuws bekend werd dat de molen De Ceres in Bovenkarspel tijdens de jaarwisseling in vlammen opging. Weeff Radio sprak met Piet Zwaan van het West-Fries Genootschap over de historie van de molen.

Molen De Ceres

De Onafhankelijke Partij Stede Broec laat weten dat in overleg met de stichting Westfriese Molens donaties kunnen worden overgemaakt naar rekeningnummer NL64RABO0329732846 t.n.v. St. Westfriese Molens. Van belang is dat Ceres bij de donatie wordt vermeld.