Irene Schouten pakt ook nationale titel op 5000 meter

30 december 2023 14:56
Bron: Orange Pictures

Irene Schouten uit Hoogkarspel heeft ook de Nederlandse titel op de 5000 meter gepakt. Dat deed ze in een tijd van 6.49,89 en voor de Noord-Hollandse was het de vierde keer dat ze deze titel pakt. Gisteren wist Schouten al op de 3000 meter goud te veroveren. 

In een volgepakt Thialf werd Joy Beune tweede en Sanne in ’t Hof derde. De 5000 meter mag je wel een Noord-Hollandse afstand noemen, want in de top tien zaten ontzettend veel Noord-Hollanders: Merel Conijn (6e), Robin Groot (7e), Esther Kiel (8e), Bente Kerkhoff (9e) en Esmee Visser (10e).

“De wedstrijd winnen geeft een goed gevoel, maar het ging zo moeizaam”

schaatsster Irene Schouten

Schouten klopte in haar rit ploeggenote Marijke Groenewoud. Die kon het tempo van de olympisch kampioene niet bijhouden en eindigde als vierde met 6.56,80. Na de race was ze toch niet helemaal te spreken over haar prestatie. “De wedstrijd winnen geeft een goed gevoel, maar het ging zo moeizaam. Toch moet ik gewoon superblij zijn met deze titel”, aldus Schouten. 

Schouten gaf gisteren aan dat ze dit NK reed met nieuwe ijzers. De Noord-Hollandse liet weten dat ze de komende weken gaat kijken of ze op het nieuwe materiaal blijft rijden. 

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405