Irene Schouten uitgeschakeld met achtervolgingsploeg; strijd om brons resteert

15 februari 2022 07:43

Het is Irene Schouten niet gelukt om samen met Antoinette de Jong en Ireen Wüst de finale te bereiken van de ploegenachtervolging op de Olympische Spelen. Het trio verloor in een rechtstreeks duel de halve finale van Canada en mag zich daarom later vandaag gaan opmaken voor de strijd om het brons. 

Teleurstelling bij het Nederlandse trio Wüst, De Jong en Irene Schouten (r)

Het drietal nam na de eerste ronde een voorsprong, maar gaf deze in het restant van de rit uit handen. Irene Schouten was de slotrijdster en kon de achterstand niet meer goed maken. 

Canada, met Blondin, Maltais en Weidemann in de baan, was uiteindelijk op de finish ruim een seconde sneller dan Nederland. Canada gaat nu strijden voor het goud tegen Japan. Rusland is de tegenstander van Nederland om het brons.

Gouden medailles

Het betekent dat de Hoogkarspelse vandaag niet haar derde gouden medaille zal gaan halen. Schouten behaalde namelijk eerder al goud op de 3.000 en 5.000 meter.  Wel komt Schouten ook nog in actie op de massastart. 

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405