Is de loopbrug van station Hoorn afgekeurd?

9 augustus 2022 23:20
Lift station Hoorn vertoont gebreken

De lift bij station Hoorn vertoont gebreken. Net nu tijdens de kermis meer gebruik gemaakt wordt van het parkeerterrein ernaast. Voor wie slecht ter been is of kleine kinderen in een buggy of kinderwagen heeft kan de loopbrug een behoorlijke uitdaging zijn. Bovendien zijn op de loopbrug stickers met de tekst “afgekeurd” zichtbaar.

Liberaal Hoorn heeft over de gebreken vragen aan het college gesteld. “Om ervoor te zorgen dat de lift het zo snel mogelijk weer gaat doen”, aldus fractievoorzitter Chris de Meij. “Van de geconstateerde vernielingen is onduidelijk wanneer dit wordt vervangen.” De Meij wil ook weten wat de stickers van Strukton met de tekst ‘afgekeurd’ op de loopbrug betekenen. “Betekent dit dat de brug onveilig is voor mensen?”

De loopbrug is in de huidige staat bepaald geen visitekaartje voor de stad. Chris de Meij:”Dit is de binnenkomst voor heel veel mensen. Maar het ziet er een beetje troosteloos uit de laatste tijd. Natuurlijk zijn we bezig met de Poort van Hoorn maar het mag er natuurlijk niet zo uitzien.”

Martin Schuijt, woordvoerder van de gemeente Hoorn heeft woensdag laten weten niet te kunnen reageren omdat er geen antwoorden op artikel 36 vragen worden gegeven voordat ze behandeld zijn. Strukton zou woensdag met een reactie komen, alleen is dit nog niet ontvangen.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405