Is driemaal scheepsrecht voor Dinkeltunnel? Fractie Tonnaer vraagt Hoorns college in actie te komen

27 december 2022 16:30
Dinkeltunnel

Fractie Tonnaer heeft het Hoornse college vragen gesteld over de afsluiting van de Dinkelweg en Dinkeltunnel afgelopen vrijdagmiddag. Hiertoe is besloten na wateroverlast in de tunnel. Het verkeer kon hierdoor enige tijd geen gebruik maken van de route. Mogelijk heeft de flinke regenval op vrijdag tot de wateroverlast geleid. Volgens het Noordhollands Dagblad is de gemeente Hoorn opgeroepen om ervoor te zorgen dat de tunnelpompen die het water weg horen te pompen gemaakt worden.

De Dinkeltunnel is aangelegd in 1999. In augustus 2018 is er groot onderhoud gepleegd aan de tunnel, zo laat Fractie Tonnaer weten. “Wateroverlast door niet goed werkende pompen en/of andere oorzaken is daar al vaker voorgekomen op 29 april en 29 juni 2021. Nu anderhalf jaar later is het weer raak,” schrijft raadslid Ellen van der Knaap.

De fractie verwacht dat intensieve regenbuien vaker zullen voorkomen gezien de klimaatveranderingen en vraagt het college om een permanente oplossing waarmee de wateroverlast wordt bestreden. Reparatie of vervanging van de pompen indien dit de oorzaak is lijkt een voor de hand liggende oplossing. Ook vraagt de fractie zich af of het college beseft dat de Dinkelweg en Dinkeltunnel intensief worden gebruikt en essentieel zijn om de wijk Kersenboogerd in en uit te rijden. Een oplossing op korte termijn lijkt dan ook gewenst.

Het Hoornse college kan pas een reactie geven nadat de raad is geïnformeerd.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405