Is het Pokemon Go Live event in 2020 in Hoorn?

8 juni 2019 00:00

HOORN – Het zou zomaar kunnen dat in 2020 het internationale Niantic Live evenement naar Hoorn komt. Tenminste als het aan Menno Jas van de Realistische Party Hoorn (DRP) en de Pokemon community in Hoorn ligt.

Het Pokémon Go spel kwam in juli 2016 uit in Nederland en was direct een enorme rage. Nu, drie jaar later, blijkt het spel volgens Jas nog alles behalve ‘uitgestorven’. “Ik liep op een zondagmiddag mee tijdens zo’n communitydag en er kwamen zo vreselijk veel mensen op af. Als het evenement naar Hoorn zou komen, heb je het ook over 20.000 deelnemers per dag”, aldus Jas.

De raad van Hoorn heeft afgelopen week unaniem een motie aangenomen om zichzelf te nomineren voor Niantic Live 2020. De community gaat volgende maand samen met de burgemeester officieel het verzoek indienen. “De enige eis die de burgemeester heeft, is dat er rekening wordt gehouden met de openbare orde en veiligheid. Want gedurende vier dagen 20.000 man op de been in je stad en parken, dat is nogal wat.”

Ehwald belde zaterdagochtend met Menno Jas, die aan het einde nog een primeur had

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844