Ja-ja-ja-museumdag leidt nog niet tot extra bezoek

8 november 2021 17:15
jajajamuseadag

Geïnspireerd door de Amsterdamse Museumnacht heeft een groep studenten van de HVA het initiatief genomen tot ‘ja ja ja museadag’. “Noord-Holland heeft zoveel meer musea dan alleen in Amsterdam. En wij willen graag dat jonge mensen musea gaan bezoeken,” aldus Anne-Fleur Doornewaard.

Op het Instagram account @jajajamusea is een overzicht gemaakt van de verschillende musea in Noord-Holland. Alle musea hebben vervolgens een fotohoek gecreëerd. “Wie daar een foto maakt en deze op Instagram plaatst maakte kans op een prijs,” vertelt Anne-Fleur Doornewaard.

Gisteren vond de eerste editie van de ‘ja ja ja museadag’ plaats. Directeur Hans Stuijfbergen laat weten dat het Museum van de 20e eeuw goed bezocht is, maar niet meer dan op een andere zondag. “Maar 1 advertentie zorgt vaak ook niet voor onmiddellijk resultaat.”

Het Zuiderzeemuseum heeft zondag in het bezoekersaantal ook geen piek gezien die aan deze dag gelinkt kan worden. “Helaas hebben we niet bijgehouden of het percentage jongere bezoekers hoger was dan normaal,” aldus persvoorlichter Willeke Otten.

Uitzending – 6 november 2021

Geïnspireerd door de Amsterdamse Museumnacht heeft een groep studenten van de HVA het initiatief genomen tot 'ja ja ja museadag'. Beluister het interview met Anne-Fleur Doornewaard.

Ja-ja-ja-museumdag leidt nog niet tot extra bezoek

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405