Jacqueline Bos brengt dichtbundel uit: Ik merk dat mensen troost vinden in een gedicht

10 december 2021 13:00
Jacqueline Bos

De in Enkhuizen geboren Jacqueline Bos heeft de dichtbundel ‘Woorden Gebeiteld In Mijn Ziel’ uitgebracht. Schrijven doet ze haar hele leven al. “Als kind schreef ik al verhaaltjes, maar later werden dat pas gedichten. Ik heb jaren in de ouderenzorg gewerkt en daar maakte ik ook een magazine voor. Als ik daar wel eens een gedicht in plaatste werd dat erg gewaardeerd. Ik merk dat mensen troost vinden in een gedicht.”

Toch lijkt er minder aandacht te zijn voor deze kunstvorm dan vroeger het geval was. ” Bos laat zich inspireren door wat ze op menselijk vlak om zich heen ziet en voelt. “Ik zou niet snel over een geel bloemetje in de wei dichten.”

Jacqueline Bos heeft bewust gekozen voor een POD uitgeverij. “Een boek wordt dan op bestelling gedrukt. Dus geen grote pakhuizen vol met boeken. Het moet ook een beetje duurzaam zijn.”

Een boekpresentatie zit er niet in met de continu veranderende corona regels. Wel ligt de dichtbundel fysiek bij Bruna Bovenkarspel. Of beter gezegd lag, want vanochtend bleek dat de titel daar is uitverkocht. Speciaal voor de luisteraars van WEEFF Radio droeg Jacqueline Bos een van haar gedichten voor. Onderstaand is het gedicht en het interview met haar terug te luisteren.

Uitzending – 8 december 2021

De in Enkhuizen geboren Jacqueline Bos heeft de dichtbundel 'Woorden Gebeiteld In Mijn Ziel' uitgebracht. Speciaal voor de luisteraars van WEEFF Radio droeg Jacqueline Bos een van haar gedichten voor. Het gedicht en het interview met haar is hier terug te luisteren.

Jacqueline Bos brengt dichtbundel uit: Ik merk dat mensen troost vinden in een gedicht

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405