Jan en Lida Kooijman uit Hoorn winnen met Fietsjes voor Minima de BertOp500 prijs

24 november 2022 18:18
Fietsen voor Minima wint BertOp500 prijs

Jan en Lida Kooijman hebben met hun initiatief Fietsjes voor Minima de BertOp500 prijs gewonnen. “Het is door de KRO-NCRV opgezet. We hebben ons initiatief hiervoor geopperd en uiteindelijk bleek Fietsjes voor Minima te behoren tot de zestien projecten uit heel het land die zijn voorgedragen om mee te dingen naar de laatste drie.”

Luisteraars van NPO Radio 5 hebben een week kunnen stemmen op de zestien projecten. “Ik wist niet wat ik hoorde dat we voor de laatste drie zijn uitgekozen. Dat is al een prijs op zich”, aldus Jan Kooijman. Fietsjes voor Minima knapt met een team fietsen op voor mensen die weinig te besteden hebben. “De aanvragen komen hier uit de regio, maar ook bijvoorbeeld uit Sneek en Den Haag”, vertelt Jan. Ze krijgen het steeds drukker met aanvragen. “We moeten onszelf daarbij natuurlijk ook in de gaten houden. We doen dit namelijk vrijwillig naast onze baan.”

Vandaag was een delegatie aanwezig in de radiostudio tussen 16.00 en 18.00 waar de prijswinnaar bekend is gemaakt.

Foto: Van links naar rechts Johan van Velsen, Lida Kooijman, Jeroen van der Veer, Ralf Desmit en Rachid Saidi, genomen bij NPO Radio 5 op het mediapark in Hilversum bij het KRO-NCRV gebouw.

Beluister onderstaand het interview terug met Jan Kooijman waarin hij vooruitblikt naar vandaag.

Uitzending – 19 november 2022

Jan en Lida Kooijman zijn met Fietsjes voor Minima genomineerd voor de BertOp500 prijs. Beluister het interview met Jan Kooijman.

Jan en Lida Kooijman met Fietsjes voor Minima genomineerd voor BertOp500 prijs

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405