Jan Nieuwenburg blijft nog zes jaar burgemeester van Hoorn

14 december 2021 20:03

Jan Nieuwenburg (54) blijft nog zes jaar burgemeester van Hoorn. Daar stemde de gemeenteraad vandaag mee in. De burgemeester zelf vindt het een grote eer dat hij mag blijven. 

Jan Nieuwenburg

Er was een vertrouwenscommissie die de herbenoemingsprocedure begeleidde. De Hoornse raad noemt Nieuwenburg ’toegankelijk, benaderbaar en besluitvaardig’. “Hij is naar buiten gericht, doet het goed in de regio en heeft een goed netwerk” aldus Robert Vinkenborg, voorzitter van de vertrouwenscommissie.  

Nieuwenburg is sinds 16 mei 2016 burgemeester van Hoorn. Hiervoor was hij waarnemend wethouder en lid van de Provinciale Staten voor de PvdA in Noord-Holland. Ook was hij acht jaar wethouder in Haarlem en jaren actief als raadslid voor de PvdA. 

‘Een groot cadeau’

De burgemeester is zelf ook blij met zijn herbenoeming. “Het is een groot cadeau om burgemeester van Hoorn te zijn. Ik voel mij verbonden met de mensen die onze stad en dorpen maken.”

Nieuwenburgs tweede termijn gaat 16 mei 2022 in.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405