Jeffrey Stuut uit Enkhuizen gaat naar de Paralympische Winterspelen

9 februari 2022 20:51

Jeffrey Stuut uit Enkhuizen is druk bezig met de voorbereidingen voor de Paralympische Winterspelen in Peking. Op het onderdeel alpineskiën hoopt hij een mooie prestatie te leveren. 

“Vroeger ging ik samen met mijn oom skiën en tijdens een vakantie kwam ik iemand tegen die vroeg of ik mee wilde trainen”, vertelt Stuut in de uitzending bij WEEFF Radio. De rest is geschiedenis. In 2017 veroverde hij op de WK twee bronzen medailles. In 2018 maakte hij zijn debuut op de Paralympische Spelen van PyeongChang 2018.

Covid-19

Dit jaar heeft corona ook veel invloed op de voorbereiding voor de Spelen. Zo moet Stuut binnenkort in quarantaine. Om zo te voorkomen dat hij niet kan deelnemen aan de Spelen. Een aantal weken terug  tijdens het WK had Stuut namelijk pech. “Ik was in aanraking gekomen met iemand met corona, hierdoor miste ik de eerste tien dagen”. Het WK vond plaats in Noorwegen. “Zelfs het Noorderlicht heb ik helaas niet gezien”, lacht Stuut.

“De droom begint altijd om de Spelen te halen” – Jeffrey Stuut

Toch denkt Stuut weinig last te hebben van de maatregelen. “Het grootste verschil is dat je iedere dag moet testen, een mondkapje moet dragen en dat je je goed aan de regels moet houden. Maar voor de rest zal het net zo zijn als andere jaren”.

Stuut vertrekt binnenkort naar een trainingskamp in Italië om zich optimaal voor te bereiden op de Spelen. Hoe zo’n trainingskamp eruit ziet en hoe hij omgaat met die druk? Dat hoor je in het interview hierboven.

Via de NOS zijn de wedstrijden te volgen vanaf 4 maart t/m 13 maart.