Jesper van Two Shakes Of A Lamb’s Tail blikt terug op twee Stadskaraokes

20 juni 2020 16:58

In 2018 ontstond er een nieuw fenomeen op de Hoornse Stadsfeesten: karaoke zingen op een vol plein, onder begeleiding van een band. Jorik blikte samen met Jesper Huisman, orkestleider van de Stadskaraoke, en Stadsfeestenprogrammeur Theo Viset terug op twee succesvolle edities. 

Eén van de hoogtepunten uit 22 jaar Hoornse Stadsfeesten is toch wel de Hoornse Stadskaraoke; karaoke zingen samen met een volle Roode Steen, onder begeleiding van een liveband. “De eerste keer speelde we sterrenstof. Dat was geen vlekkeloze uitvoering, maar het was wel vet”, vertelt Jesper, zanger van de band Two Shakes Of A Lamb’s Tail, aan WEEFF Radio.

Ontstaan van de Stadskaraoke

Het idee van de Hoornse Stadskaraoke ontstond in 2018. Theo Viset, organisator van de Hoornse Stadsfeesten, vertelt dat de karaoke bedacht is op Lowlands. “Daar hebben ze de Lowlands karaoke. Dat vonden we super”, vertelt Theo. Zo kwam het idee om dit ook is op de Hoornse Stadsfeesten te doen.

Daarvoor waren wel muzikanten nodig. Zij moesten in staat zijn om twaalf of veertien nummers in te studeren. Theo: “Toen zijn we begonnen met het vragen aan Jesper en zijn mannen of zij dat wilde doen.” De band Two Shakes Of A Lamb’s Tail kreeg de eer om alle zangers en zangeressen muzikaal te begeleiden.

Repetities 

Allemaal individuele zangers en zangeressen zingen onder begeleiding van de band van Jesper een cover. Op het plein Rode Steen kan iedereen dan meezingen. Hoe het repeteren voor de Stadskaraoke gaat, legt Jesper uit: “We kregen de set met nummers. Die hebben we zelf een aantal keer gerepeteerd. De woensdag voor de stadsfeesten repeteerden we met alle zangers en zangeressen één keer.”

Coronacrisis

Met Two Shakes bracht Jesper vlak voor de coronacrisis nog een album uit. Over de coronacrisis vertelt Jesper: “Het is zo dat er over de hele periode momenten zijn waarop het echt jammer is dat we niet kunnen spelen. Dat je in je agenda kijkt en dan ziet dat je die avond eigenlijk een optreden zou hebben.”

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405