Jeugdbelangen Enkhuizen bestaat 75 jaar

7 september 2022 10:22
Jeugdbelangen Enkhuizen
Bron: Sandra Mullens-Yvel

Jeugdbelangen Enkhuizen viert aanstaande zaterdag haar 75-jarig jubileum. “In 1946 is er een commissie Jeugdbelangen gevormd in Enkhuizen om de baldadigheid van de jeugd de kop in te drukken”, weet voorzitter Sandra Mullens-Yvel te vertellen.

“Kinderen hadden niet veel te doen. Kort na de oorlog was het vertrouwen ook wat minder. De commissie is toen ingesteld om te kijken wat er voor de kinderen gedaan kon worden.” In 1947 is de stichting Jeugdbelangen opgericht. “Er werden zwemwedstrijden georganiseerd, vliegerwedstrijden, van alles en nog wat. Ook is er een knutselclub gestart op de locatie van het Flessenmuseum. Daarna zijn ze verhuisd naar de Breedstraat. Nadat dit gebouw onbewoonbaar werd verklaard is de stichting gaan zwerven”, aldus Sandra Mullens-Yvel.

Verschillende clubs

In 1999 is de stichting opgeheven en heeft stichting Welzijn de knutselclub overgenomen. In 2002 is de vereniging Jeugdbelangen ontstaan. De vereniging bestiert vandaag de dag twee knutselclubs, een digiclub, een tekenclub en een tienermixclub. Zaterdag wordt het jubileum uitgebreid gevierd. “De oudste vrijwilligers zijn uitgenodigd en ook de burgemeester.” De kinderen kunnen volop knutselen, springen en een ritje op de mechanische stier maken.

De dag vindt vanaf elf uur plaats in Buurthuis IJsselzand in de Anjerstraat.

Uitzending – 3 september 2022

Voorzitter Sandra Mullens-Yvel vertelt over de ontstaansgeschiedenis van Jeugdbelangen Enkhuizen.

Jeugdbelangen Enkhuizen bestaat 75 jaar

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405