Jongen (19) door tweetal bedreigd en beroofd van jas in Zwaag

11 februari 2023 11:27

Een 19-jarige jongen uit Hoorn is gisteravond rond 21.00 uur aan de Pinksterbloem door twee mannen beroofd van zijn jas. Hij werd daarbij bedreigd en vastgegrepen.  

De 19-jarige jongen loopt samen met zijn vriendin richting de Pinksterbloem, met de scooter in de hand. Ze hebben net boodschappen gedaan bij een supermarkt aan de Korenbloem. Als ze over de brug lopen, worden ze door twee onbekende mannen aangesproken.

De 19-jarige jongen wordt daarna bedreigd, vastgegrepen en komt lelijk ten val. De twee mannen weten zijn jas mee te nemen en nemen daarna de benen. Na een lange zoektocht worden ze niet meer gevonden.

Eerder aangesproken

Het stel wordt al eerder aangesproken door de twee mannen bij het winkelcentrum, maar schonken hier geen aandacht aan. Mogelijk zijn ze daarna gevolgd tot aan de brug. 

De politie heeft een signalement gegeven van de mogelijke daders. Het gaat om een getinte jongen van rond de 20 jaar en ongeveer 1.75 meter lang. Hij heeft blond haar en een blond baardje. Tijdens de straatroof droeg hij een zwarte muts en een dikke, lange zwarte jas met een capuchon. 

Ook zijn compagnon is lichtgetint en tussen de 16 en 17 jaar oud. Hij droeg een zwarte jas met een capuchon en tasje schuin over zijn schouder.

De politie is op zoek naar getuigen en camerabeelden.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405