Jongeren gaan al suppend het drijvende plastic te lijf in Hoornse haven

22 april 2022 20:00

Al suppend ging een groep kwetsbare jongeren deze namiddag het afvalplastic in de haven van Hoorn te lijf. Balancerend op de plank met een grijper, peddelden de meiden behoorlijk wat afval bij elkaar. “Ik hou van de wereld en wil daarvoor het beste doen”, zegt de 13-jarige Chaima.

Dat alles in het kader van de internationale World Earth Day. ‘Eigenlijk een een soort moederdag voor de aarde’, omschrijft jongerenwerker Esther de Groot van Stichting Netwerk. Allerlei jongerenorganisaties slaan vandaag landelijk de handen ineen om afvalplastic de kop in te drukken. 

Meidengroep

En zo ook deze twee meidengroepen. Waarin kwetsbare jongeren samen komen. Esther: “Het zijn twee meidengroepen, vanuit het Venenlaankwartier, Hoorn-Noord en de binnenstad. En er is een groep van de school d’Ampte.” Ze hebben elkaar voor het eerst ontmoet in het talenthuis van Stichting Netwerk, dat werd opgericht om jongeren van de straat te houden en te verbinden tijdens de coronacrisis. 

De dames zien het wel zitten om een nat pak te riskeren voor Moeder Aarde.  Ook al lijkt het in eerste instantie behoorlijk schoon te zijn, verderop en achter de boten is genoeg afval in het water te vinden. “Je doet iets voor de natuur en het is gelijk ook heel gezellig”, besluit de 16-jarige Meike.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405