Jury van scholieren kiest tijdens Harddraverij Medemblik het mooiste paard en rijder

18 september 2023 20:20
Door Liza Trap
Bron: Liza Trap

De Harddraverij in Medemblik draait normaal vooral om wie het hardste door de Nieuwstraat rijdt. Maar dit jaar was het woord ook aan een jury van middelbare scholieren. Zij kozen in de categorie ‘het Schoonste Geheel’ welk paard met sulky (een lichte kar, red.) en rijder er het mooiste uitzien. De winnaar kreeg een premie van 250 euro en poetsbox om de paarden mee te verzorgen. 

Nico van het bestuur ‘Prins Hendrik’ vertelt dat dit onderdeel is toegevoegd om de jongeren wat meer te betrekken bij de harddraverij. ”We moeten met de tijd meegaan, andere draverijen hebben dit ook”, zegt hij.

De middelbare scholieren geven het paard en de rijder een apart cijfer. De gemiddeldes worden bij elkaar opgeteld, en daar komt een winnaar uit. Dit jaar is de prijs gewonnen door paard Doc Holiday van Stal Meiden van Assum.

“Als je een wedstrijd hebt, besteed je er extra tijd aan. Een lintje en een strikje in het haar. Daar gaat wel drie kwartier tot een uur inzitten”, aldus winnares Natasja Sprengers.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405