Kapsalon Theater-protest in Hoorn wel toegestaan

18 januari 2022 21:45

De protestactie ‘Kapsalon Theater’ is in Hoorn wel toegestaan. Dat laat burgemeester Jan Nieuwenburg weten. “Voor de culturele instellingen is er nog weinig perspectief, terwijl de ervaring leert dat we met deze sector goede afspraken kunnen maken”, luidt zijn boodschap.

Schouwburg Het Park in Hoorn

Vergeleken met andere steden, zoals in Amsterdam waar Halsema waarschuwt voor handhaving, mag de protestactie in Hoorn wel doorgang vinden. De burgemeester wil de cultuursector de kans geven om een statement te maken. Het moet wel bij een signaal blijven, laat hij weten aan de NOS.

“Als de instellingen ook op andere dagen of buiten de afgesproken tijden opengaan, dan volgen er wel waarschuwingen en sancties”, vervolgt Nieuwenburg. 

Schouwburg Het Park

Een van de theaters die woensdag meedoet aan de actie is Schouwburg Het Park. Woensdagmiddag van 15.00 tot 16.30 uur wordt het theater omgetoverd tot een ware kapsalon, waarbij diverse artiesten voor entertainment mogen zorgen. Cabaretière Karin Bloemen opent het anderhalf uur durende programma in Hoorn.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405