Kapster vindt zwaargewonde Enkhuizer: wat is er gebeurd in Grootebroek?

5 september 2023 19:35
Bron: Inter Visual Studio

Wat is er vorige week donderdag gebeurd in een appartement aan de Zesstedenweg in Grootebroek waar een Enkhuizer zwaargewond werd gevonden door een medewerker van de ondergelegen kapsalon? We zetten wat we tot nu toe weten op een rij. 

Grootebroek politieonderzoek

Het is 31 augustus rond de klok van 11 uur ’s ochtends. Medewerkers van een kapsalon aan de Zesstedenweg schrikken op van het kabaal dat klinkt uit het appartement boven hen. Vlak daarna zien ze een man wegrennen richting de Dirk Essenlaan.

Kapster vindt zwaargewond slachtoffer

Eén van de kapsters gaat naar boven en treft daar een zwaargewonde man aan. Het is een 41-jarige Enkhuizer. Hij woont pas net een dag in het appartement. Wat de oorzaak van zijn verwondingen zijn is onduidelijk. Mogelijk zou hij zijn geslagen en wellicht neergestoken. Maar officiële bevestiging daarvan ontbreekt nog.

De politie wordt gebeld, die doet grootschalig onderzoek. Maar van de dader ontbreekt dan nog ieder spoor. Het slachtoffer wordt naar het ziekenhuis gebracht, maar het mag niet baten. Op zaterdag overlijdt hij aan zijn verwondingen.

Bewapend arrestatieteam met bivakmutsen

Diezelfde dag, rond 15.45 uur, kijken omwonenden van de Douwe Brouwerweg in Enkhuizen raar op als drie tot vier snelle Audi’s de straat in komen rijden. Er stappen gewapende mannen uit met bivakmutsen op. Omstanders wordt verteld dat ze naar binnen moeten.

Het is een arrestatieteam dat vervolgens een huis binnen gaat. De bewoner woont er sinds een paar maanden, maar is niet degene waarvoor de politie komt. Die komt voor een 40-jarige man uit Bovenkarspel die ook in het huis is en daar soms op bezoek komt. 

Tekst gaat verder onder de foto van de Douwe Brouwerweg.

Arrestatieteam viel woning Douwe Brouwerweg Enkhuizen binnen

De man wordt gearresteerd voor betrokkenheid bij de dood van de Enkhuizer, maar wordt op dinsdagavond 5 september weer vrijgelaten. Hij zou degene zijn die de medewerkers van de kapsalon zagen wegrennen na de fatale gebeurtenis aan de Zesstedenweg. Wel blijft hij verdachte in de zaak. 

Over wat er precies is gebeurd en waarvan de man wordt verdacht, meldt de politie nog niet. 

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844