Kat Solo na 5 dagen eindelijk terug dankzij reddingsactie met brandweer, warmtebeeldcamera en drone

15 september 2023 20:48
Bron: GLOCALmedia - Leon Verra

Na vijf dagen is de Hoornse kat Solo teruggevonden. Aan de reddingsactie kwamen de brandweer, een warmtebeeldcamera én drone te pas. Solo maakt het goed en is inmiddels weer thuis.

Na vijf dagen zoek te zijn geweest, werd kat Solo vanmiddag gespot op een Hoorns dak. Om de kat van het dak te halen, werd de brandweer met hoogwerker ingeschakeld. Toen de brandweerman eenmaal op het dak was, sprong de kat eigenhandig van het dak. 

Infrarood en drone 

De kat vluchtte vervolgens weg. Meerdere mensen uit de buurt hielpen zoeken, waaronder een ter plaatse gekomen persfotograaf met drone. Ook de brandweer zette alle mogelijke middelen in en zocht mee met een warmtebeeldcamera. 

Na verloop van tijd werd de kat gespot in een achtertuin, alwaar het baasje zich naar de plek spoedde. Toch zette de kat het hier wederom op een rennen. 

Drie keer is scheepsrecht zo bleek: tijdens een derde poging liet de kat zich vangen. Wel haalde haar baasje hierdoor een nat pak. Kat Solo maakt het inmiddels goed en is weer veilig thuis. 

Kat Lolo gered

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844