Katholieke kerken in West-Friesland staan stil bij aardbevingen in Syrië en Turkije

10 februari 2023 13:50
Bron: Google Streetview

Op verschillende plaatsen in West-Friesland konden de klokken van de katholieke kerken extra lang gehoord worden. De kerken staan met het lange luiden van de klokken stil bij de aardbevingen in Syrië en Turkije. Talloze mensen werden door de hulpdiensten onder het puin vandaan gehaald en nog steeds worden er mensen vermist.

Wat begon als een actie vanuit de Sint Nicolaaskerk in Amsterdam is uitgegroeid tot een landelijk initiatief. Om 13.00 uur werden de klokken van de katholieke kerken in Nederland extra lang geluid, om stil te staan bij de ramp in Syrië en Turkije. Vanwege hevige aardbevingen en naschokken zijn complete dorpen en steden verwoest. Honderden mensen zijn in een klap dakloos geworden en nog steeds worden er mensen vermist.

Met man en macht wordt er gewerkt om overlevenden onder het puin vandaan te halen. De afgelopen dagen lieten zien dat talloze mensen en dieren gered konden worden. Inmiddels is er vanuit Giro555 een landelijke actie gestart en zullen de verschillende omroepen en tv-zenders volgende week samen een uitzending maken.

Ook in West-Friesland wordt stilgestaan bij de ramp, door het luiden van de klokken bij katholieke kerken. Zo konden mensen onder andere in Drechterland, Hoorn, Koggenland en Medemblik horen dat de actie ook in deze regio gesteund wordt.

Bekijk hieronder de video van de kerkklokken in Nibbixwoud.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405