Kermis Hoorn en Lappendag relatief rustig verlopen: vier personen aangehouden

17 augustus 2022 07:05

Met een totaal van tien meldingen bij de politie over vechtpartijen en mishandeling zijn de kermis en Lappendag in Hoorn relatief rustig verlopen. Dat bevestigt woordvoerder Erwin Sintenie aan WEEFF/NH Nieuws. 

De kermis in 2022

Sinds de start van de kermis – op zaterdag 6 augustus – werden er vier aanhoudingen verricht, meldt de politiewoordvoerder. “Dat betreft mensen die op dat moment dronken of vervelend waren én geen identiteitsbewijs bij zich hadden”, vertelt Sintenie.

“Normaal zouden we dat soort gevallen niet bekeuren en de mensen naar huis sturen. Maar we willen dan natuurlijk ook weten wie deze mensen zijn. Degenen die vervelend bleven doen en zich niet konden identificeren, hebben we daarom meegenomen naar het bureau.”

Over het totaal aantal bekeuringen op de kermis kan Sintenie geen uitspraken doen, aangezien de meeste losse boetes niet in het systeem geplaatst worden. De woordvoerder laat daarnaast weten dat er sinds de eerste zaterdag van augustus drie aangiftes zijn gedaan. Dit kunnen er de komende dagen echter meer worden als mensen zich bij de politie melden, zegt Sintenie.

Botsauto’s

Op dinsdagavond 9 augustus gaat het mis voor een 18-jarige jongen uit Purmerend, die door zeven jongens belaagd wordt bij de botsauto’s. Het slachtoffer wordt geschopt en geslagen, en raakt ernstig gewond aan zijn gezicht.

Na een zoektocht wordt een 13-jarige jongen uit Hoorn aangehouden, die inmiddels weer op vrije voeten staat. De jongen blijft echter wel verdachte in de zaak. De politie onderzoekt het vooral en roept getuigen op zich te melden. Het is niet bekend of er meer verdachten zijn aangehouden of verhoord.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405