Keukenbrand grijpt snel om zich heen en legt Andijkse woning volledig in de as

16 september 2022 20:26

Een woning aan de Andijkse Generaal de Wetlaan is door een felle brand volledig verwoest. De brand begon rond 20.00 uur in de keuken van de woning en greep snel om zich heen. Meerdere bluswagens probeerden de vlammen te bestrijden. 

Andijk

De vlammen sloegen aan beide kanten uit de woning. “Dat laat wel zien dat het een fikse brand is”, laat een woordvoerder van de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord weten

Het gaat om een rijtjeshuis dat volgens de veiligheidsregio als verloren kan worden beschouwd. Omliggende woningen zijn ontruimd en er werden extra brandweerwagens opgeroepen om te voorkomen dat de brand zou overslaan. Helaas kon niet voorkomen worden dat ook een andere woning vlam vatte.  

Veel rook 

Bij de brand kwam veel rook vrij. Mensen die last hadden van de rook werd geadviseerd ramen en deuren te sluiten en de ventilatie uit te zetten. Rond 23.00 uur was de brand onder controle.

Voor zover bekend is niemand gewond geraakt. 

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405