WEEFF ontvangt Keurmerk Nederlandse Streekomroepen: “Heel grote prestatie”

28 januari 2023 09:02

WEEFF heeft gistermiddag het Keurmerk Nederlandse Streekomroepen gekregen. Het certificaat werd uitgereikt door de stichting Nederlandse Lokale Publieke Omroepen (NLPO). De streekomroep is hiermee de zevende omroep van Nederland met dit keurmerk.

“Het is echt een hele grote prestatie dat jullie dit is gelukt, en daar zijn wij ook heel trots op.” Met deze woorden overhandigde Marc Visch, directeur-bestuurder bij de NLPO, gisteren het certificaat van het keurmerk aan de voorzitter van WEEFF.

Tijdens een feestelijke bijeenkomst in Hoorn kwamen medewerkers, politici en andere betrokkenen bij elkaar voor de uitreiking van het landelijke keurmerk. “Het is fantastisch. Ik ben trots op het certificaat, maar al helemaal op de organisatie waarmee we dit keurmerk hebben behaald”, vertelt voorzitter Hendrik Boland trots. Verder geeft hij aan dat het voelt als een enorme waardering, maar ook als een hele grote stimulans om door te blijven gaan.

Om het keurmerk te verkrijgen moet een omroep voldoen aan de strenge eisen van het Lokaal Toereikend Media-Aanbod. Zo is WEEFF getoetst door het Keurmerkinstituut aan de hand van twintig criteria. “Dat betekent in ieder geval dat de omroep journalisten in dienst heeft, dat ze op alle platforms aanwezig is en dat ze vierentwintig uur per dag nieuws brengen”, legt Visch uit.

Meer investeren in streek journalistiek

Ook hoofdredacteur Erik Bout is enthousiast: “Ik ben er zo ongelofelijk trots op! Het is bijna verbijsterend dat dit ons is gelukt, als hele kleine omroep met beperkte middelen.” Verder laat hij weten dat ook de inwoner profijt heeft van dit keurmerk. “Met het keurmerk kunnen wij steeds meer investeren in journalistieke krachten, en dat betekent dat wij veel beter en nog dieper kunnen doordringen in de haarvaten van West-Friesland.”

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405