Kickbokser Leandro (23) staat voor het gevecht van zijn leven

12 maart 2024 16:50
Bron: NH Media

Hij mag de sport pas vier jaar beoefenen, desalniettemin meldt kickbokser Leandro Dikmoet uit Hoorn zich nu al op het allerhoogste podium. Komende zaterdag neemt de 23-jarige het op tegen oud-‘Glory’-kampioen Sergej Maslobojev die ook wel bekend staat als The Sledgehammer. “Ik maak kans”, zegt Leandro. “In de vechtsport kan het met één klap over zijn.”

Het gevecht vindt plaats op een groot toernooi in Litouwen en vormt, voor de ogen van zo’n elfduizend mensen publiek, het klapstuk van de avond. “Het is zeker niet niks”, aldus Leandro die in de aanloop naar het duel iedere dag twee trainingen afwerkt. “Het is een heel groot evenement”, beaamt ook zijn coach Ser Sporkslede. “Hij vecht tegen de ex-Glory-kampioen. Het is niet een gala’tje hier om de hoek.”

Zevenmijlslaarzen

Leandro legt zijn kickboks-carrière in ijltempo af. Het is slechts vier jaar geleden dat hij begon met de sport, nadat een vriend hem had meegenomen naar een training. “Toen hij binnenkwam dacht ik: nou, dat gaat hem niet worden”, zo memoreert zijn coach. “Later heeft hij mij een keer gebeld met de vraag: wat doe ik verkeerd? Ik wil graag groeien. Toen hebben we gepraat. En vanaf dat moment heeft hij altijd geluisterd en gedaan wat hij moest doen.”

“Hij heeft de spirit om de grootste te worden”

Ser Sporkslede, coach

En dat heeft Leandro geen windeieren gelegd. Inmiddels vocht Dikmoet negentien wedstrijden. Daarvan won hij er zestien, acht daarvan op knock out. Volgens zijn trainer is zijn pupil zeker niet kansloos. “Hij heeft de spirit om de grootste te worden”, aldus Sporkslede. “Als je in vier jaar al zo ver komt, geloof ik wel dat het goed komt met hem.” Ook Leandro zelf acht zichzelf zeker niet kansloos: “Als ik goed druk zet en volgens plan blijf werken, maak ik een kans.”

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844