Kids 4 KiKa dag in Zwaag groot succes

27 november 2022 15:14
Kids 4 Kika

Met meer dan 900 donateurs is de Kids 4 KiKa dag in Zwaag een groot succes geworden. Twee jaar geleden overleed Elana aan de gevolgen van kinderkanker. De Kids 4 KiKa dag is georganiseerd ter herinnering aan haar en om geld in te zamelen voor onderzoek naar kinderkanker.

Al veel langer wordt er in de wijk Bangert en Oosterpolder geld hiervoor ingezameld. “In de tijd dat Elana ziek was ging ze zelf al met haar spaarpotje langs de deur om geld in te zamelen voor zieke kinderen. Terwijl ze zelf behoorlijk ziek was”, vertelt Roos die betrokken is bij de organisatie.

Deze kracht herinnert ook Vajèn van den Bosch zich nog dagelijks. Zij leerde Elana kennen in het ziekenhuis en twijfelde dan ook geen moment toen haar werd gevraagd om op te treden tijdens de Kids 4 Kika dag in Zwaag.

Naast een rommelmarkt en allerlei activiteiten waren scouting Martin Luther King en het brandweerkorps uit Blokker aanwezig. Interviews met hen zijn onderaan de pagina terug te luisteren. Ook liepen er pieten rond in De Kreek.

Er was ook een druk bezochte beauty corner waar onder meer henna tatoeages werden aangebracht en nagels gelakt om geld mee in te zamelen voor KiKa.

Dansschool MOVES! gaf ook een optreden tijdens Kids 4 Kika. Een aantal van de leerlingen was goed bevriend met Elana en traden dan ook graag op tijdens de Kids 4 Kika dag in Zwaag.

Uitzending – 26 november 2022

Ruud Spee van Scouting Martin Luther King vertelt over de activiteiten van de scouting.

Scouting Martin Luther King: marshmellows op het kampvuur

Uitzending - 26 november 2022

Het brandweerkorps Blokker was ook aanwezig op de Kids 4 Kika dag in Zwaag. Beluister het interview met korpscommandant Lars Monnik.

Brandweerkorps Blokker op Kids 4 Kika dag in Zwaag

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405