Kijk vanmiddag live naar de grootste carnavalsoptocht boven de rivieren in Zwaag

11 februari 2024 08:33
Bron: Rob de Greeuw

De grootste carnavalsoptocht van boven de rivieren, die in Zwaag, staat weer op het punt van beginnen. In totaal paraderen 51 praalwagens en loopgroepen vanmiddag door het dorp. En de optocht is rechtstreeks te zien bij NH en WEEFF.

Carnavalsoptocht Zwaag

Tussen 13.30 en 14.30 uur zijn de enorme, maar ook vooral mooie en kleurrijke praalwagens live te zien. En ook moet duidelijk worden wie de opvolgers worden van de Striphelden, die in het afgelopen jaar de grote winnaars van de optocht waren.

Carnaval is al ruim 50 jaar een begrip in Zwaag. Vaak maanden van tevoren beginnen de carnavalsgroepen met de voorbereidingen voor hun praalwagens. Ook de laatste dagen voor de optocht werd er nog hard gewerkt, zoals door de Klinkers die we bezochten tijdens een bouwavond.

Kijk vanaf 13.30 uur live mee op tv bij NH (Ziggo kanaal 30, KPN kanaal 509) en WEEFF (Ziggo kanaal 45, KPN kanaal 1359). Maar ook via onze websites, apps, Facebook en Youtube.

Om warm te draaien hier alvast de compilatie van de optocht van vorig jaar.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405