Kijken, ruiken en proeven bij zorgorganisatie Philadelphia

11 mei 2022 20:16
Philadelphia-Logo

Zorgorganisatie Philadelphia opent zondag de deuren van haar acht West-Friese instellingen. “Iedereen is dan van harte welkom om te komen kijken, ruiken en proeven,” aldus Maik Swier.

Philadelphia is een landelijke instelling die zorgt voor mensen met een beperking. “We doen dat vanuit onze visie met liefde, lef en meesterschap,” vertelt Maik Swier. De locaties in West-Friesland zijn te vinden in Enkhuizen, Hoorn, Zwaag, Grootebroek en Bovenkarspel.

“Op de 24 uurslocaties is iemand van de zorg ook ’s nachts oproepbaar. Naast de zorgteams proberen we het netwerk van de cliënten te verstevigen met vrijwilligers, familie en verwanten. Aan de vrijwilliger vragen we een hobby te delen met een bewoner. Bijvoorbeeld wandelen, fietsen of samen naar de bibliotheek. Het contact is zo mooi en puur. Dat maakt het heel bijzonder.” Alle locaties liggen zo veel mogelijk in een woonwijk. “We willen de buurt ook betrekken bij activiteiten en evenementen om zo samen met de bewoners contact te leggen.”

Taart van restaurant Ridderikhof

Op iedere locatie is er zondag een ander programma. “Op de Jacques Bloemhof is er taart gemaakt door restaurant Ridderikhof dat ook onderdeel is van Philadelphia Zorg. Een aantal bewoners die daar werken doen ook zondag de bediening,” vertelt Maik. Twee van deze bewoners zijn Edwin en Aura. “We gaan er een gezellige dag van maken,” vertelt Aura. Edwin hoopt op veel bezoekers. Ook omdat Maik nog wel wat nieuwe collega’s kan gebruiken.

Tijdens Toer de Phila, zondag van 13.00 tot 17.00, is iedereen van harte welkom op de acht locaties van Philadelphia in West-Friesland.

Uitzending – 11 mei 2022

Zorgorganisatie Philadelphia opent zondag de deuren van haar acht West-Friese instellingen. Beluister het gesprek met Maik Zwier en de bewoners Edwin en Aura.

Tour de Phila: open dag van zorgorganisatie Philadelphia

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405