Kindercarnavalsoptocht een groot succes: “De toekomst van carnaval in Zwaag zit geramd”

18 februari 2023 18:09
Bron: Carnavalsvereniging Het Masker

De Zwaagse kindercarnavalsoptocht kon na twee jaar eindelijk weer doorgaan. Meer dan 50 praalwagens vertrokken vanmiddag vanaf het parkeerterrein bij de Westfriezen. Er kwamen allerlei thema’s voorbij; van blauwe figuren uit de film Avatar tot een raket.

“Het is fantastisch! De kinderen zijn enthousiast en daar begint het mee”, zegt een mevrouw langs de route. Ook Prins Carnaval kijkt terug op een geslaagde editie van de kinderoptocht en is blij dat er zoveel kinderen meeliepen. “Als je kijkt naar hoeveel jeugd er meedoet met de optocht, dan zit het met de toekomst van het carnaval in Zwaag geramd”, aldus Prins Kukel de Feurste.

Bekijk hieronder het sfeerverslag.

Op zondag zijn de volwassenen aan de beurt en start de optocht om 13:00 uur. Zit je liever binnen dan buiten tijdens de carnavalsoptocht in Zwaag? Geen probleem, want wij zenden deze kleurrijke parade live uit op tv en via een stream op onze website!

Morgen geniet je vanaf half 2 via onze kanalen en van de mooiste carnavalswagens, dansende groepen en feestelijke muziek.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405