Kinderen ervaren kunst bij De Blauwe Schuit

14 januari 2024 14:00
De Blauwe Schuit | Google Street View

Het Hoornse kunstinstituut De Blauwe Schuit heeft vandaag speciaal voor kinderen haar deuren geopend. “We merken dat de animo voor de cursussen die we voor hen organiseren wisselend is”, vertelt Viènna Dekker.

De kinderen kunnen de armen uit de mouwen steken. “Twee docenten hebben leuke opdrachten waarmee ze aan de slag kunnen”, aldus Dekker. De hele week zijn er ook proeflessen voor de kinderen. Op het gebied van boetseren, speksteen, tekenen en schilderen. Volgens Dekker is kunst belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. “Het is een manier om je zelf te uiten. Dat geldt ook voor gevoelens die je misschien niet onder woorden kan brengen.”

De tot Open Schuit omgedoopte middag kan vandaag tot 16.00 worden bezocht. Aansluitend zal een nieuwe cursistenexpositie worden geopend en wordt het glas geheven op een nieuwe creatief jaar waarbij iedereen van harte welkom is. De kinderen van het Kunstatelier exposeren hun Aziatische draken, een gezamenlijk kunstwerk. Verder worden de door cursisten gemaakte keramiek, tekeningen, schilderijen en glas-in-lood tentoongesteld.

De Blauwe Schuit is gevestigd in het oude zwembad aan de Vredehofstraat 7a in Hoorn.

Uitzending – 13 januari 2024

Het Hoornse kunstinstituut De Blauwe Schuit opent vandaag haar deuren en richt zich daarbij speciaal op de kinderen. "We merken dat de animo voor de cursussen die we voor hen organiseren wisselend is", vertelt Viènna Dekker. Beluister hier het volledige interview.

Kinderen ervaren kunst bij De Blauwe Schuit

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844