Kinderlooproute ‘kabouterpad’ feestelijk geopend in Enkhuizen

4 maart 2022 19:00

Sinds vanmiddag kunnen kinderen met hun ouders of opa’s en oma’s samen met dwergje Berend het kabouterpad lopen, een kinderwandelroute door Enkhuizen. Wethouder Dorus Luyckx heeft de route op feestelijke wijze geopend.

Opening van de kinderwandelroute door Enkhuizen

Dwergje Berend neemt de kinderen door het Snouck van Loosenpark, de stad en langs de haven. Ook wethouder Dorus Luyckx is blij met de nieuwe wandelroute: “We nodigen graag alle ouders en opa’s en oma’s uit om samen met hun kinderen lekker naar buiten te gaan en te bewegen,” zo vertelt hij tijdens de opening. “Het nieuwe kabouterpad maakt dit extra leuk en stimuleert kinderen om actief buiten te spelen. Laten we samenwerken aan een gezonde toekomst van de jeugd.”

Route

De route is te herkennen aan bordjes met een ronde afbeelding van een kabouter. Tijdens de wandeling geeft dwergje Berend allemaal leuke opdrachten en weetjes aan de kinderen.

De route begint tegenover het station, op de Stationsweg, aan de kant van de haven. Deelnemers kunnen aan het begin van de route een QR-code scannen, waarna een website wordt geopend waar alle opdrachten te vinden zijn, die bij afbeeldingen op het pad horen.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405