Kinderopvangdirecteur Gaby Alberts: “Alle kinderen verdienen dezelfde kansen”

4 april 2023 18:37
Door Nico Heij

Gaby Alberts is directeur van zo’n zeventig vestigingen van kinderopvang Berend Botje. Daarnaast zet zij zich ook in voor Puur voor Kids, een organisatie die zich inzet voor kinderen uit gezinnen met een beperkt inkomen. “Alle kinderen verdienen dezelfde kansen”, stelt Alberts tijdens het gesprek in het programma ‘de West-Friese Estafette’ van WEEFF.

Gaby had als klein meisje grote dromen. Ze wilde kapster worden of in het postkantoor werken om geld te tellen. Ook speelde ze vaak schooltje met haar vriendinnen, wat een voorbode bleek te zijn van haar latere pedagogische studies op het HBO en de universiteit. Door deze combinatie heeft ze zowel praktische als theoretische handvatten gekregen die ze nog steeds gebruikt in haar werk als directeur.

Een veelzijdige werkdag

Als directeur van een organisatie met 70 vestigingen, 450 collega’s en 300 gastouders is geen dag hetzelfde voor Gaby. Hoewel er veel overleg is, komt ze ook regelmatig op de werkvloer en geniet ze van wat daar gebeurt. “Laatst zag ik een stagiaire die inging op de behoeften van een kind. Daar word ik blij van en denk ik: dat wordt een goede leidster!” Ook vindt ze het belangrijk om samen te werken met collega’s: “Anders lukt het niet.”

Kansen voor de medemens

Gaby zet zich zowel in als buiten haar werk in voor de medemens. Zo heeft ze samen met Berend Botje een project opgezet met Werksaam om mensen die verder van de arbeidsmarkt staan, een kans te geven. Ook is ze actief in het bestuur van Puur voor Kids. “Er zijn ouders die het niet zo breed hebben en hun kinderen niet optimaal kunnen ondersteunen. Maar ik vind dat alle kinderen, zonder onderscheid, kansen moeten kunnen krijgen.” Puur voor Kids probeert dat gat op te vullen door bijvoorbeeld laptops te verstrekken aan kinderen van ouders die dat niet kunnen betalen.

Ontspanning na het werk

Werk en privé lopen bij Gaby nogal eens door elkaar, maar ze weet zich na haar werk goed te ontspannen door bijvoorbeeld te wandelen met vriendinnen of een podcast te luisteren.

Als volgende gast in de West-Friese Estafette draagt Gaby het stokje over aan ondernemer Colin van der Laan. “Hij heeft mij als ondernemer veel geholpen en geleerd.” De ondernemer is op 22 april te gast in het programma. In de komende uitzending van zaterdag 8 april is Coen van Kalken, op voordracht van Erik Oudshoorn, te gast.

Luister hier het hele gesprek met Gaby Alberts als podcast terug.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844