Kleur op de wangetjes en in het leven met de OldStars

26 augustus 2021 18:50
Grote Waal Samen Sterk

Woensdagochtend 8 september vindt op het Johan Cruyff court in de Hoornse wijk Grote Waal een OldStars evenement plaats.

“In samenwerking met het Nationaal Ouderenfonds proberen we hiermee ouderen vanaf 55 jaar in beweging te laten komen. Het programma wordt aangepast op de mobiliteit en kracht die ze op dit moment hebben,” vertelt Frits Pijtak.

“Met walking football en walking tennis zijn er een aantal spelvormen via het verenigingsleven geinitieerd. Maar deze kick-off gaat eigenlijk voorbij aan het verenigingsleven,” aldus Pijtak. De beide organisaties hopen zo ouderen in beweging te krijgen die niet bij een vereniging zijn aangesloten.

Grote Waal Samen Sterk

Het initiatief maakt onderdeel uit van het project Grote Waal Samen Sterk en zal gedurende twintig weken steeds op woensdagochtend plaatsvinden. Inclusief een – uiteraard alcoholvrije – derde helft. “Om zo meer kleur op de wangetjes en in het leven van de mensen te brengen.”

Vooraf aanmelden

De kick-off start om 10.00 en is gratis te bezoeken. Er dient echt wel even van te voren worden aangemeld via t.noordeloos@hoorn.nl.

Onderstaand is het volledige gesprek met Frits Pijtak terug te luisteren.

Uitzending – 25 augustus 2021

Woensdagochtend 8 september vindt op het Johan Cruyff court in de Hoornse wijk Grote Waal een OldStars evenement plaats. Beluister het interview met Frits Pijtak terug.

OldStars evenement in Grote Waal

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405