Wat was dat lawaai in Hoorn afgelopen zondag?

16 maart 2021 08:50

Als variant op de klimaatmars vond deze zondag in veertig Nederlandse steden het Klimaatalarm plaats. In Hoorn kwamen er 75 mensen namens de regio West-Friesland samen bij Schouwburg Het Park. Wij spraken met initiatiefneemster Margriet Lakeman over de actie.

Zoveel mogelijk lawaai maken, om zo aandacht te vragen voor het klimaat. De demonstratie was aangekondigd bij de gemeente en is volgens de maatregelen verlopen. De sfeer was goed, vertelt een van de initiatiefnemers Margriet Lakeman.

Beelden van afgelopen zondag bij het Klimaatalarm in Hoorn.

Margriet zag vorig jaar de mars in Den Haag en wil hierdoor dit jaar ook meelopen, maar in verband met de maatregelen was zo’n grote mars niet mogelijk. Dit jaar was het dichtstbijzijnde georganiseerde mars in Almere en hierdoor besloot Margriet samen met haar zus en vijf anderen een demonstratie dichter bij huis te organiseren, in Hoorn. 

Het doel van de actie is om aandacht te genereren voor het klimaat. “Zo voor de verkiezingen roepen wij op om ‘groen’ te stemmen”, vertelt Margriet.

Bekijk hier de foto’s van afgelopen zondag en luister het fragment terug. 

Uitzending – 15 maart 2021

Een terugblik op het klimaatalarm in Hoorn.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844