‘Klooiende’ Nadine Visser heeft ineens veel concurrentie op EK: “Niveau is erg hoog”

16 augustus 2022 06:30

Nadine Visser is één van de laatste atleten die in actie komt op de EK atletiek. Voor de 27-jarige hordenloopster uit Hoogkarspel is dat een voordeel, want ze heeft zich slechts anderhalve week kunnen focussen op het toernooi in München. “Ik ben lichamelijk aan het klooien geweest”, zegt Visser.

Nadine Visser in actie op de WK atletiek

Nog geen drie weken geleden stond Visser nog op de WK atletiek in de Verenigde Staten. Daar eindigde het toernooi teleurstellend al in de halve finale. “De vorm was niet zoals gehoopt”, zei ze toen teleurgesteld na afloop. Inmiddels staat de EK atletiek in München al voor de deur en heeft ze zich heel kort kunnen voorbereiden. “Gelukkig kom ik zondag pas in actie, want dat geeft mij nog wat extra tijd”, zegt Visser tegen NH Sport.

Persoonlijk voordeel

Het atletiektoernooi in het Olympiastadion startte maandag, maar voor Visser start het toernooi zondag pas. Daarmee is ze één van de laatste atleten die in actie komt. “Voor mij  is dat persoonlijk een voordeel. Na de WK ben ik lichamelijk aan het klooien geweest. Mijn hamstring blijft weer opspelen. Na het WK duurde het best wel lang dat ik weer over de hordes heen kon”, zegt Visser, die daardoor slechts anderhalve week op de hordes heeft kunnen trainen.

“Na de WK ben ik lichamelijk aan het klooien geweest”

hordeloopster Nadine visser

In de minimale voorbereidingstijd heeft Visser weinig kunnen bijschaven. Er was geen mogelijkheid meer om nog een wedstrijd te lopen en dus is het ook de vraag hoe ze in München voor de dag zal komen. “Ik probeer nu uit iedere training nog het maximale te halen en goed te rusten. Voor een heel trainingsblok was helaas te weinig tijd.”

Tekst loopt door onder de foto.

Nadine Visser wint goud op de NK atletiek

Ineens veel concurrentie

Op bijna alle grote toernooien liep Visser in de finale en in veel gevallen was ze de snelste Europese hordenloopster. In 2019 en 2021 werd Visser Europees kampioen indoor op de horden, maar outdoor heeft ze de titel nog nooit weten te bemachtigen. In 2020 in Parijs was het dé kans, maar dat toernooi ging vanwege corona niet door. “Ik baalde daar echt van. Nu is dit jaar weer een EK en dan zijn er ineens veel Europese dames die hard lopen. Dus het niveau is erg hoog.”

Met 12,66 seconden als snelste seizoenstijd (persoonlijk record 12,51) is Visser dit seizoen de vierde snelste Europese atlete geweest op de 100 meter horden. Voor de eindzege vlakt ze zichzelf vanwege de sterke concurrentie dit keer normaliter wel uit, maar een medaille is het doel. “Ik hoop sneller dan die tijd te lopen en dan voor het podium te gaan. De afgelopen jaren had ik honderd procent gezegd dat ik voor goud zou gaan, maar dat ligt dit jaar echt anders.”

“De afgelopen jaren had ik honderd procent gezegd dat ik voor goud zou gaan, maar dat ligt dit jaar echt anders”

hordeloopster nadine visser

De eerste paar dagen van de EK atletiek is Visser nog thuis, maar met het kijken van de livestreams, komt ze wel in de toernooistemming. Woensdag vliegt ze die kant op. “Dan is het een goede sessie doen en verder uitrusten en de livestream en series kijken. Naar de meerkamp vrouwen kijk ik het meeste uit. Anouk Vetter is een goede vriendin van mij dus daar ga ik lekker voor zitten.”

De EK atletiek in München duurt tot en met zondag 21 augustus. Nadine Visser komt de laatste dag in actie op de 100 meter horden in de halve finale en eventueel in de finale.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405