Knaldebuut van tennisser Gijs Brouwer op US Open, Tallon Griekspoor ligt eruit

31 augustus 2022 08:27

Een onvergetelijk debuut van Gijs Brouwer op de US Open. De tennisser uit Venhuizen debuteerde vannacht met een zege, zonder setverlies, op de Fransman Adrian Mannarino. Brouwer plaatste zich daardoor voor de tweede ronde. Voor Tallon Griekspoor uit Nieuw-Vennep zit het Grand Slam toernooi er na één ronde op.

Gijs Brouwer op de US Open

De 26-jarige Brouwer overleefde drie kwalificatierondes waardoor hij nu voor het eerst mee mag doen aan een Grand Slam toernooi. De nummer 181 van de wereld maakte een zelfverzekerde indruk en gaf zijn veel hoger geplaatste tegenstander (45e) geen kans: 6-3, 6-4 en 6-4.

In de tweede ronde treft Brouwer de in New York als 26e geplaatste Lorenzo Musetti. De Italiaan rekende in vijf sets af met de Belg David Goffin. 

Griekspoor

Met Tallon Griekspoor liep het eerder op de avond minder goed af. De huidige nummer 46 van de ranking legde het af tegen de lager geplaatste Federcio Coria (78e). Het werd 5-7, 5-7 en 3-6. Griekspoor was niet helemaal fit. Hij had last van zijn rug en is net hersteld van een coronabesmetting. 

 

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405