Koffieochtend bij buurtkamer Hoorn groot succes: “Ik kom hier elke dag!”

12 juni 2024 12:04
Bron: NH Media

Maar liefst zes dagen per week zijn buurtgenoten welkom bij Praethuys ’t Slot in Hoorn. Daarom wil beheerder Gonda de Vries de onmisbare vrijwilligers een keer in het zonnetje zetten. Ze zitten nietsvermoedend aan de koffie als NH Helpt langskomt met een taart.

Vrijwilligers en bezoekers van 't Praethuys in Hoorn

Het Praethuys is een buurtkamer, huiselijk ingericht met planten en sfeervol behang. Van maandag tot en met zaterdag staat de koffie klaar tussen 10.00 en 12.00 uur. Bezoeker Marjan komt er elke dag. “Het voegt echt wat toe aan de buurt. En voor mijzelf is het een goed begin van de dag. Heel fijn om hier te komen.”

Praethuys ’t Slot is de eerste buurtkamer van Hoorn, gevestigd in het Venenlaankwartier. Inmiddels loopt het goed, maar dat heeft even geduurd. “We begonnen dit met z’n tweeën, maar in het begin kwam er niemand,” vertelt beheerder Gonda. “We hebben stug volgehouden en nu hebben we elke dag een goede groep bezoekers. Het Praethuys is niet meer weg te denken uit de buurt.”

“De service is goed. Ik heb zelfs een eigen stoel”

Bezoeker Marjan

Dat is mede te danken aan de inzet van de vele vrijwilligers. “Die schenken de koffie en thee en ontvangen de bezoekers hartelijk met een praatje”, zegt Gonda. Dat kan bezoeker Marjan beamen. “De service is goed”, zegt ze lachend. “Ik krijg altijd een arm, omdat ik moeilijk loop. En ik heb hier een eigen stoel, dus het voelt bijna als thuis.”

Gonda wil de inzet van de vrijwilligers graag belonen met de NH Helpt-taart. Bekijk de video om te zien of de verrassing in de smaak valt.

Ook iemand blij maken met de NH Helpt-taart? Vul hier het formulier in en wie weet bezorgen we binnenkort namens jou een taart.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844