Komende vier dagen geen treinen tussen Hoorn en Heerhugowaard

10 mei 2023 15:31
Bron: WEEFF / Ramon Besseling

Vanwege werkzaamheden aan het spoor rijden er vanaf vannacht geen treinen meer tussen Hoorn en Heerhugowaard. De NS zet bussen in op de stations van deze twee plaatsen, en in Obdam. Er moet rekening gehouden worden met een extra reistijd van een half uur.

Verlaten treinstations in West-Friesland

De spoorwegmaatschappij laat weten dat het onderhoud bij het spoor om 04.00 uur begint. Vanwege de werkzaamheden kunnen reizigers met de bus tussen Heerhugowaard en Hoorn pendelen. Tussen laatstgenoemde plaats en Uitgeest wordt er gereisd via Zaandam. De NS verwacht dat de werkzaamheden in de nacht van zondag op maandag zijn afgerond.

Eerdere werkzaamheden

De laatste tijd wordt er vaker gewerkt aan het spoor van en naar West-Friesland. Vorige maand moest ook rekening gehouden worden met een extra reistijd van een half uur, omdat er geen treinen reden tussen de stations Amsterdam Centraal en Zaandam. 

Ook in februari werd er door de NS en ProRail gewerkt aan het spoor. Toen was het niet mogelijk om met de trein tussen Enkhuizen en Hoorn te rijden. In beide gevallen werden bussen ingezet en moest rekening gehouden worden met een extra reistijd.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844