Komt er vandaag dan eindelijk duidelijkheid over de ruim vier jaar vermiste Sumanta?

30 mei 2022 08:00

Komt er dan eindelijk duidelijkheid over wat is er gebeurd met de ruim vier jaar vermiste Sumanta Bansi? De Hoornse hoofdverdachte Manodj B. (42) en zijn vader Dwarka (65) komen vandaag voor de rechter. Zelf ontkennen ze alle betrokkenheid, maar toch hoopt de familie van Sumanta eindelijk te horen wat er is gebeurd. 

Sumanta Bansi

Het is 18 februari 2018, om 09.45 uur. Het laatste moment dat de telefoon van Sumanta wordt gebruikt. Daarna lijkt ze van de aardbodem te zijn verdwenen. Ze heeft haar OV-chipkaart nooit meer gebruikt, en ook geen geld opgenomen. Wat er is gebeurd, weet niemand.

Sumanta komt in 2016 vanuit het Surinaamse Wageningen naar Nederland om biomedische wetenschappen te studeren aan de Universiteit van Amsterdam. Ze verblijft eerst bij een tante, maar kan daar maar kort blijven. Daarna trekt ze in bij een bevriend echtpaar in Hoorn, dat daar woont met hun zoon en de vader van Manodj, ‘opa Dwarka’.

Zwanger van hoofdverdachte

Het blijkt dat de getrouwde Manodj een geheime relatie heeft met Sumanta. in de zomer van 2017 raakt ze zwanger. Onder druk van haar moeder, maar ook het gezin waar ze woonde, pleegt ze abortus. In februari 2018 is ze opnieuw in verwachting van hem. Maar dit keer wil ze het kind houden. 

Ik ben met dat ding dwars door haar hart gegaan, dood, klaar.

MANODJ B. TIJDENS EEN AFGELUISTERD GESPREK

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405