Koningsnacht Hoorn is een begrip: “Net carnaval, maar dan beter”

27 april 2023 00:27
Bron: NH Nieuws/Maarten Edelenbosch

Koningsnacht in Hoorn lieten het Kerkplein en de Roode Steen vollopen met feestgangers. Het evenement is een begrip geworden en een opwarmer voor wat er op Koningsdag nog komen gaat. “Ik zie blije mensen, vrolijke muziek. Dat vind ik te gek.”

De avond begint al om zeven uur. En duidelijk wordt dat iedereen nog even moet warm draaien. Al is één man in zijn scootmobiel gelijk al voor het podium aan het dansen. “Koningsavond, onvergetelijk. Ik heb hier naar uitgekeken”, vertelt hij. 

Naarmate het later wordt, en ook donkerder, neemt de drukte snel toe. De horeca-ondernemers rondom de twee pleinen hebben de handen ineengeslagen en organiseren het evenement. Met twee podia waarop verschillende dj’s draaien. 

Koningsnacht is ook in Hoorn inmiddels een begrip. Maar wat het geheim nou is, blijft onduidelijk. “Het is gewoon gezellig”, vertelt een bezoeker. “Het is een leuk themafeest. Net carnaval, maar dan beter”, legt een ander uit.

Tekst gaat verder onder de foto

Jort Poeze als dj bij Koningsnacht Hoorn

Hoe dan ook, alleen maar blije gezichten bij de kroegbazen. Maar misschien nog wel het meeste bij Jort Poeze van café de Klinker aan de Roode Steen. Hij mag namelijk als dj op het podium draaien. “Heel leuk. Op zo’n podium in je eigen stad draaien; wat wil je nog meer”, vertelt hij vlak na zijn optreden.

Het begin van twee lange dagen weet hij ook. “We gaan straks nog verder met draaien in het café tot 4 uur ’s nachts. En dan gaan we op Koningsdag om 11 uur weer open, tot 2 uur ’s nachts. Zware dagen, maar je krijgt er ook veel energie van”, vertelt hij lachend. 

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405