Koninklijke onderscheiding voor Hoornse beheerders Praethuys ’t Slot

5 december 2022 13:05
Koninklijke onderscheiding voor Jacqueline van Hoorn en Gonda de Vries, de beheerders van Praethuys ’t Slot

Jacqueline van Hoorn en Gonda de Vries uit Hoorn zijn benoemd tot lid in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Jan Nieuwenburg reikte hen namens de koning een lintje uit tijdens de viering van het 10-jarig bestaan van Praethuys ’t Slot. De vrouwen zijn koninklijk onderscheiden, omdat zij zich al jarenlang intensief vrijwillig inzetten voor de Hoornse samenleving.

Toen Praethuys ’t Slot vanwege bezuinigingen leek te moeten verdwijnen, hebben de dames Van Hoorn en De Vries zich samen hard gemaakt voor het behoud van het buurthuis. Zij wilden voorkomen dat onder meer ouderen niet meer in de wijk terecht konden voor sociale contacten.

Van Hoorn en De Vries zijn sinds 2012 samen beheerder van het buurthuis. Praethuys ’t Slot is een succesvolle ontmoetingsplek voor bewoners van het Venenlaankwartier geworden, zo laat gemeente Hoorn weten. Door de activiteiten die de dames in het buurthuis voor jong en oud organiseren, speelt het buurthuis een grote rol in het creëren van verbinding en het terugdringen van eenzaamheid in de wijk.

Bewonersoverleg Venenlaankwartier

De Vries en Van Hoorn zijn ook al vele jaren actief in het bewonersoverleg Venenlaankwartier. In overleg met verschillende partners spannen zij zich in om wijkbewoners betrokken te houden bij hun wijk. Doordat Van Hoorn en De Vries de wijk en de bewoners goed kennen, halen zij veel waardevolle informatie op die zij doorgeven aan de juiste instanties. De dames zijn een belangrijke schakel tussen de gemeente en haar inwoners. Met hun inzet voor het bewonersoverleg dragen zij bij aan het verbeteren van de leefbaarheid in het Venenlaankwartier.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405