Koos hoorde auto tegen de woning van zijn overburen crashen: “Ik hield mijn hart vast”

1 september 2023 18:13
Bron: NH Nieuws

Koos Kramer was thuis in Hoogkarspel toen hij gisteravond rond 11.00 uur een ‘opeenstapeling van geluiden’ hoorde, eindigend in een harde klap. Eenmaal samen met zijn vriendin naar buiten gespoed, krijgt-ie vrijwel direct de verklaring voor het kabaal in het oog: een SUV blijkt zich tegen de voordeur van zijn overburen te hebben geramd. 

Wat aan de klap vooraf ging, kan het best worden omgeschreven als een dollemansrit. Met een, volgens buurtbewoners, zeer hoge snelheid jakkert een BMW over de Streekweg.

Plotseling verliest de chauffeur vermoedelijk de macht over het stuur, schampt een brievenbus, trekt vervolgens een spoor door de voortuin, ramt een lantaarnpaal omver om uiteindelijk met een harde klap tegen de voordeur van een woning tot stilstand te komen. 

“Ik hield van mijn hart vast, me afvragend: wat ga ik aantreffen?”

Koos Kramer, overbuurman

Als overbuurman Koos Kramer de klap hoort, belt-ie meteen 112 en rent samen met zijn vriendin naar buiten, richting de gecrashte auto. “Ik hield mijn hart vast, mezelf afvragend: wat ga ik aantreffen?”, beschrijft Kramer het moment. 

Maar de auto is leeg.” De chauffeur blijkt meteen na de botsing te zijn weggevlucht om enkele huizen verderop te worden opgevangen door buurtbewoners. Niet veel later wordt de man aangehouden door de politie en meegenomen naar het bureau voor verhoor.

Geen gewonden

Uiteindelijk raakt niemand gewond maar de schade aan de woning en aan twee geparkeerde auto’s is aanzienlijk. “Voor de bewoners is het spijtig”, aldus Kramer. “Jong gezin, net een baby. Vader zit in de huiskamer en een meter naast je rijdt iemand je woning binnen. Je vrouw en je kindje zijn boven, de paniek die er op dat moment is… Maar gelukkig hebben we ze als buurt kunnen opvangen.”

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844