Korps Mariniers traint deze week bij haven van Medemblik

29 juni 2021 08:22

Een eenheid van het Korps Mariniers traint vanaf vandaag hun vaardigheden met zes snelle boten ten zuiden van de haven van Medemblik. Bij deze oefening maken zij gebruik van losse munitie en kan men de knallen horen.

Het gaat om een reguliere oefening van de operationele FRISC eenheid van de Surface Assault and Training Group (SATG) van het Korps Mariniers. Ze oefenen verschillende gevechtssituaties met meerdere boten op het IJsselmeer. Gedurende de week zullen de oefeningen steeds intenser worden qua geweld.

“We oefenen dit omdat dit behoort tot onze basisvaardigheden, waarvan verwacht wordt dat deze op structurele basis beoefend worden om de operationele inzetgereedheid te kunnen garanderen”, vertelt Marion van Kouteren, woordvoerder van het Bureau Communicatie Marinierseenheden.

Buitenland

Vanwege corona heeft het Korps het afgelopen jaar niet grootschalig kunnen trainen en konden ze niet naar het buitenland. Van Kouteren: “Normaal gesproken wijken we uit naar het buitenland, omdat daar de oefengebieden groter zijn en we daar met scherp kunnen vuren. Nu proberen we het hier in Nederland en zullen we uiteraard niet met scherpe munitie schieten.”

De oefeningen zullen de hele week plaatsvinden en dan voornamelijk ’s nachts.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405