Kruidencentrum Oosterblokker houdt open dag

26 juni 2020 17:24
Kruidencentrum Oosterblokker

Komende zondag is er de open dag van het Kruidencentrum in Oosterblokker. De dag om een kijkje te nemen bij het Kruidencentrum en te leren over kruiden. Op deze dag is er een rondleiding door de kruidentuin en een lezing over het versterken van ons immuunsysteem door kruiden.

Bij de open dag wil Trudy van Diepen –Stam van het kruidencentrum nog wel een kanttekening plaatsen: “Het is een open dag, maar de mensen kunnen niet zomaar komen. De mensen moet zich eerst opgeven, vanwege de coronamaatregelingen. Dat is jammer, maar dat is nou eenmaal zo.”

Kennis over kruiden

Het kruidencentrum is een ruimte waar mensen worden opgeleid in kennis over kruiden en wat je allemaal met kruiden kan doen. “Dat is zo belangrijk, want die kennis is eigenlijk verloren gegaan. Onze grootouders wisten precies welke kruiden je waarvoor moet gebruiken.” Trudy legt uit dat de kennis verloren is gegaan en als naïef werd beschouwd, maar dat bij jongeren de interesse naar kruiden weer toeneemt. “Het is natuurlijk duizenden jaren de geneeskunde geweest. Ik vind het heel mooi dat het gedachtegoed weer aan de mensen doorverteld wordt.”

Werking van kruiden

Zo vertelt Trudy over een kruid dat goed is voor onze luchtwegen. “Daarvan kun je thee zetten en dan worden je luchtwegen sterker. Dat is natuurlijk een mooi kruid in deze tijd. Het komt van de wortel van de Japanse duizendknoop. Die plant wordt ongelofelijk verguisd en er zijn wetten met dat deze kruid weg moet.” Trudy zegt dat mensen die deze wortels hebben met plezier langs mogen komen op de open dag. Met die mensen wil ze dan medicijnen maken.

Preventieve zorg door kruiden

Dat je met kruiden het immuunsysteem van mensen kan versterken vindt Trudy mooi. Verder legt ze uit dat je preventieve geneeskunde noemt. “Kruiden zijn daar heel erg geschikt voor.” Maar: “Ik geef veel om dat mensen toch naar de dokter gaan. Ik vind dat een arts en onze kennis hand in hand moet gaan.”

Aanmelden voor de open dag van het kruidencentrum kan door te mailen naar info@kruidenvrouw.nl en via deze website.

Uitzending – 20 juni 2020

Trudy van Diepen –Stam, van Kruidencentrum Oosterblokker, vertelt over de open dag van het Kruidencentrum

5673

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844