Kudde alpaca’s in Blokker blijft groeien

11 juli 2023 19:12
Door Liza Trap
Bron: WEEFF

In West-Friesland zijn er nog niet veel alpacaboerderijen. Toch besloot Yolanda Karsten in 2020 de uitdaging aan te gaan. Het begon met een paar dieren, maar nu is de kudde van La Casa de Alpaca in Blokker flink uitgebreid. De jongste spruit, Pedro, is afgelopen maand geboren.

Er zijn koeien, schapen en geiten in West-Friesland, maar Alpaca’s zijn een stuk schaarser. Naast de boerderij van Yolanda kom je als je door Schellinkhout fietst nog een alpacafokkerij tegen, maar verder blijft het rustig. Terwijl het houden van deze dieren in andere delen van het land een stuk populairder is.

Kleine Pedro

Yolanda Karsten begon in 2020 met een paar alpaca’s in Blokker, maar corona gooide roet in het eten. Hierdoor werd de boerderij tijdelijk stilgelegd. Nu alles voorbij is, heeft ze het weer opgepakt met haar dochter Melanie.

Inmiddels hebben ze veel meer alpaca’s en op 28 juni is de kleine Pedro geboren. Verslaggever Liza Trap ging op kraamvisite en leerde meer over het houden van alpaca’s in West-Friesland.

Bekijk hier de videoreportage en leer meer over het bestaan van alpaca’s in West-Friesland.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844