Kunstroute Drechterland toont kunstwerken online

12 mei 2020 11:59
Kunstroute Drechterland

Ook de Kunstroute Drechterland wordt afgelast door de corona crisis. Alle kunstwerken die zouden worden geëxposeerd zijn nu te zien via de website van de kunstroute.

De organisatie heeft nog gekeken naar alternatieve mogelijkheden om de kunstroute toch door te kunnen laten gaan. “Een kunstroute via de tuin, een soort fietsroute, is overwogen,” vertelt Gertrud Wijnker. “Maar we hebben toch besloten om het uit te stellen tot volgend jaar.”

Kunstroute Drechterland biedt jonge kunstenaars een podium

De ambitie voor dit jaar was de deelname van jonge kunstenaars. Aan het begin van de corona crisis werd hiertoe nog een oproep gedaan, onder meer bij WEEFF Radio. Vier kunstenaars in de leeftijd van 10 tot en met 19 jaar gaven hier gehoor aan. De digitale tentoonstelling laat zien dat ze over veel talent beschikken.

“Vol goede moed wordt er nu naar volgend jaar gekeken,” vertelt Gertrud Wijnker. “Hopelijk melden er zich dan nog meer jonge kunstenaars aan.” Iedereen die zich voor dit jaar had aangemeld, doet ook volgend jaar mee. Ook het geld van de sponsors blijft beschikbaar.

Uitzending – 6 mei 2020

Gertrud Wijnker licht de afgelasting van de Kunstroute Drechterland toe.

Kunstroute Drechterland digitale expositie

De Kunstroute Drechterland vindt plaats in het derde weekend van juni. Kunstenaars die willen deelnemen kunnen zich voor 1 april 2021 opgeven via Kunstroutedrechterland.nl/aanmelden