Laag inkomen hoeft in Hoorn geen drempel te zijn om te kunnen sporten

1 december 2022 09:00
Stadhuis Hoorn

Hoornse inwoners die graag willen sporten maar hier onvoldoende geld voor hebben, kunnen aankloppen bij Gemeente Hoorn. Er is namelijk financiële ondersteuning beschikbaar voor volwassenen en kinderen.

Kinderen en jongeren tussen 4-18 jaar en volwassenen die willen sporten kunnen gebruik maken van het Meedoen budget. Het Meedoen budget is voor inwoners van de gemeente Hoorn met een (aantoonbaar) laag inkomen. Degene ontvangt het budget in de vorm van een strippenkaart. Hiermee kun je sport-, culturele en educatieve activiteiten betalen. De strippen zijn niet inwisselbaar voor geld.

Elk gezinslid mag een eigen kaart aanvragen. Er zijn verschillende kaarten voor kinderen tot 18 jaar en volwassenen. Per groep is er een ander budget per kalenderjaar beschikbaar. Voor volwassenen is dat € 100 per persoon en voor kinderen tot 18 jaar € 200 per persoon. Aanvragen gaat via Hoorn.nl/meedoen.

Daarnaast kan ook Stichting Leergeld bijdragen in de contributie en/of de sport outfit.

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 0228322844