Landbouwshow Opmeer gaat dit jaar toch door

23 februari 2022 15:29

Liefhebbers van de Landbouwshow in Opmeer kunnen het evenement, dat gepland staat op 1 augustus, met rood omcirkelen. Het bestuur heeft namelijk de knoop doorgehakt: de 111e editie gaat er komen. “We kunnen opgelucht ademhalen”, vertelt bestuurslid Co Schippers aan NH Nieuws.

Horseboarden steelt de show bij Landbouwshow Opmeer:

“De huidige regelgeving en de verwachting dat corona deze zomer verder geen roet in het eten zal gooien, heeft het bestuur doen besluiten om de organisatie voor dit jaar weer op te pakken”, bevestigt bestuurslid Co Schipper.

Het bestuur mag dus weer aan de bak, want het is alweer twee jaar geleden dat het grootste agrarische evenement van Noord-Holland heeft plaatsgevonden. “We hebben in een winterslaap gezeten, we moeten weer aan de bak.” Het evenemententerrein De Weyver in Opmeer trekt elk jaar duizenden bezoekers.

Deelnemers kunnen hun dieren, en dan met name de paarden en koeien, weer voorbereiden voor een topprestatie en sponsoren kunnen zich weer aanmelden. “Ook de terreinindeling wordt gewijzigd”, weet Schipper. “En de eerste shows zijn inmiddels geboekt.”

Uitzwaaien oud-burgemeester

“Dit wordt ook een bijzondere editie”, vertelt Schipper. Want oud-burgemeester GertJan was erevoorzitter en zou vorig jaar uitgezwaaid worden, voordat hij plotseling overleed. De burgemeester kreeg een hartaanval toen hij op 8 februari vorig jaar onderweg was naar een brand bij het Rundveemuseum in Aartswoud. 

“We hadden Nijpels een mooi afscheid gegund, maar het lot besliste anders”, blikt Schipper terug. “Het is dan ook het moment om hierbij stil te staan. Hij was erg betrokken en droeg dit evenement altijd een warm hart toe. Een enorm verlies.”

Meer nieuws uit West-Friesland?
💬 Blijf op de hoogte via de Facebookpagina WEEFF en natuurlijk via onze Instagram. Reageer, discussieer en deel jouw nieuws
📰 Volg de laatste berichtgeving altijd via weeff.nl
🔔 Download de app van WEEFF en krijg een melding bij belangrijk nieuws uit jouw buurt
📧 Stuur ons jouw tips op via redactie@weeff.nl of app ons via 06-23405405